Klíčové slovo „rýže“

Proplachujte, restujte, nemíchejte. Jak správně vařit rýži

Uvařit rýži se zdá na první pohled jako jednoduchý úkol. Přesto mnozí opakují stále stejné chyby. Výsledkem je tvrdá nebo rozvařená rýže. Není nutné mít rýžovar, pokud se naučíte rýži správně připravovat. Poradíme vám i pár osvědčených receptů s rýží.

Jak zkrotit divokou rýži. A proč se o to vůbec pokoušet?

Od běžné rýže ji poznáte na první pohled. Zrna jsou delší a mají tmavou barvu. Uvnitř ukrývají nejedno překvapení, jsou totiž doslova plné cenných mikroživin. A protože se kromě toho pyšní také příjemnou a plnou chutí, vyplatí se vzít divokou rýži v kuchyni na milost.

9.6.2023

Ani zrníčko nazmar: Jak zpracovat zbytek rýže

Nejenom rizoto, existuje spousta snadných a rychlých receptů, jak přebytečnou rýži zpracovat a proměnit ji ve slanou či sladkou dobrotu. Při znovuvyužití již uvařené rýže však buďte obezřetní, nesprávný postup může vést až ke zdravotním potížím. Prozradíme, jak ji připravit chutně a bez rizika.

29.5.2023

Anti aging z přírody - cesta ke krásné pleti

Příroda nabízí obrovské možnosti v péči o pleť a její mladistvý vzhled, extrakty z ovoce, zeleniny a bylinek zásobují pokožku obličeje důležitými živinami, vitamíny, minerály, organickými i mastnými kyselinami. Pokud využijete této příležitosti a budete pleť svědomitě ošetřovat pomocí těchto přírodních pomocníků, výsledek se brzy dostaví. Tady je několik tipů na zaručené omlazovače pokožky.

Ochutnejte různé druhy rýže, prospíváte zdraví

Rýže je zdraví prospěšná a určitě by se na našem talíři měla objevit několikrát do týdne. Vhodná je i v režimu redukční diety nebo při sportovní zátěži. Jak jíst rýži, aby nám stále chutnala? Vyzkoušejte všechny druhy a nebojte se je kombinovat mezi sebou.