Zdraví a diety

Skopové maso patří do zdravé výživy. Buďte gurmánem

V českých domácnostech nebo i restauracích se prakticky nesetkáme s jehněčím či skopovým masem. Některým vadí vyšší cena či horší dostupnost, jiným specifická chuť či vůně. Přesto bychom měli skopové a jehněčí maso do jídelníčku zařadit. Konzumace přináší řadu benefitů pro zdraví.

Nákup zdravých potravin vás nemusí zruinovat. Držte se těchto pravidel

Zásady zdravého životního stylu se často hemží doporučením potravin jako losos, plody moře, čerstvá zelenina a ovoce v bio kvalitě, tmavé pečivo atp. Mnohé může právě vysoká cena jednotlivých produktů odradit od nákupu a sáhnou po levnější alternativě. Poodhalíme pravidla nákupu kvalitních potravin, aby je unesla vaše peněženka.

Petrželová nať: Polévku ozdobí, strávníkům pročistí ledviny

V české kuchyni patří petrželová nať mezi běžné zelené koření. Obyčejná ale rozhodně není. Nejenže je její chuť jen stěží nahraditelná, ale také je ceněná pro léčivé vlastnosti. Potěší ledviny, zažívací ústrojí, krev, kosti, a dokonce i oči.

22.8.2023

Potravinami proti pigmentovým skvrnám. Dejte pleti jednotný tón

Pigmentové skvrny potrápí po letním období a rozšiřují se zejména ve vyšším věku. S drobnými flíčky se nemusíte smířit a někdy nejsou nutné ani nákladné krémy. Ukážeme vám, jak s pigmentovými skvrnami bojovat čistě přírodními prostředky.

Jak na vnitřní hydrataci: TOP 10 druhů ovoce a zeleniny s vysokým obsahem vody

Bez vody se v životě neobejdeme. Nejenže je dostatečný pitný režim velice důležitý pro zdraví, ale navíc zajistí mladistvější pleť a může pomoci při hubnutí. Kromě nápojů přispívají k vnitřní hydrataci také potraviny s vysokým obsahem vody. Pojďme si představit 10 z nich, které si vedou v tomto ohledu zdaleka nejlépe.

15.8.2023