Zdraví a diety

Bez něj by se nálev nepovedl. Jak umí kopr provonět pokrmy

Voňavému kopru, který je snadný na pěstování, přisuzujeme důležitost obvykle jen při přípravě koprové omáčky nebo kulajdy. Jedná se o velmi silnou bylinu s léčivými účinky. Seznamte se s koprem blíže a používejte jej v kuchyni co nejčastěji.

Chyťte pštrosa, vyrobte si mast. Přinášíme recepty na domácí výrobu mastí

Věděli jste, že si účinnou mast můžete vyrobit doma? Je to poměrně snadné a v porovnání s kupovanými produkty výrazně levnější. Pusťte se do experimentování s vůněmi a léčivými vlastnostmi mastí. Představíme vám základní postupy a ingredience na výrobu mastí.

10 levných a jednoduchých tipů, jak podpořit zdraví

Dáváte si novoroční předsevzetí, že začnete jíst zdravěji, nebo jiným způsobem podpoříte své zdraví a kondici? Pokud patříte zároveň k těm, kterým se nedaří vytyčené cíle dodržet, můžete na to jít tentokrát pozvolna a prakticky bez námahy.

11.1.2024

Obyčejný česnek jako mocná zbraň proti nachlazení

Kdo ví, jak je to s těmi upíry, ale proti nachlazení funguje česnek skvěle. Navíc ho má většina z nás běžně doma. Jakmile se proto objeví první příznaky nastupující nemoci, není třeba hned běžet do lékárny, stačí jednoduše sáhnout po česneku.

8.1.2024

Nejzajímavější zdravotní benefity mandlí

Pokud se na vašem talíři neobjevují mandle příliš často, neděláte úplně dobře. Působí pozitivně na srdce, krevní tlak i hladinu cukru a cholesterolu v krvi. Navíc chrání před volnými radikály, a dokonce jsou vhodné nejen při sportu, ale také při dietě.

18.12.2023