Zdraví a diety

Máte nutkavé chutě na sladkosti? Odhalíme příčinu a poradíme jak na ně

Už jste jistě slyšeli, že chuť na sladkosti je neodolatelná a ubránit se jí hraničí s překonáním závislosti. Poradíme vám, jak účinně bojovat proti chuti na sladkosti během dne i jaké potraviny jsou vhodné, když už vás chuť na sladkosti dohnala.

Cítíte se mizerně? Rozchodnice růžová se stresem zatočí

Současný hektický způsob života klade na většinu z nás nemalé nároky, a to zejména po duševní stránce. Není divu, že nám starosti nezřídka začnou přerůstat přes hlavu. Nechat si předepsat antidepresiva dnes už proto není nic neobvyklého. Jako první pomoc je však možné vyzkoušet dary přírodní lékárny. Třeba rozchodnici, která je na stres jako dělaná.

12.4.2022

Zlepšete hustotu kostí správnou stravou. Ušetříte si spoustu bolesti

Závažnější projevy osteoporózy se začínají objevovat po padesátém roce života. Nejprve je to úmorná bolest zad a kloubů a nemoc pokračuje přes časté zlomeniny. Pokud se chcete osteoporóze vyhnout, musíte jí předcházet. Pusťte se do správné stravy co nejdříve.

Pozvěte si růžovou himalájskou sůl i do své kuchyně. Uděláte dobře

Známé rčení, které považuje sůl cennější než drahý žlutý kov, zná snad úplně každý. A je rozhodně pravdou, že bez soli se v kuchyni zkrátka neobejdeme. Není ale sůl jako sůl. Kromě běžné kuchyňské soli totiž existují také zajímavé alternativy. A právě jednou z nich je himalájská sůl.

7.4.2022

Potřebujete vzpruhu pro mozek i tělo? Pozvěte si na pomoc ženšen

Jen málokterá rostlina na světě poutá tolik pozornosti jako ženšen. V lidovém léčitelství má vskutku prastarou tradici a rovněž v současnosti se mu připisuje široká škála zajímavých zdravotních benefitů. Určitě se proto vyplatí se s ním seznámit trochu blíže.

6.4.2022