Magazín o jídle a zdravém životním stylu
Stejně kalorií jako čokoládová sušenka. Je sušené ovoce zdravé?
Sušené ovoce má dlouhou trvanlivost a obsahuje velké množství vitamínů a minerálů. Avšak od konzumace sušeného ovoce vás budou mnozí odrazovat, protože obsahuje velké množství cukru a je kalorickou bombou. Jaká je pravda o sušeném ovoci a jak bychom jej měli zařadit do jídelníčku?
Výkon mozku na maximum a stop únavě. Jak jíst v pracovní den
Nejen příjemné pracovní prostředí a správně srovnaný pracovní stůl vám pomohou k lepšímu výkonu. Klíčová je dobře zvolená strava během pracovního dne. Zlepšuje kognitivní funkce a pomáhá zvládat stres. Správná strava v pracovních hodinách vede k vyšším výkonům a větší spokojenosti.
Štíhlejší, zdravější, klidnější? Buďte veg!
Rostlinná strava má spoustu zdravotních výhod a je filozofií, které záleží na ochraně života zvířat a zdrojích planety. Vegetariáni a vegani jsou zdravější, štíhlejší a mají naději na delší život. Inspirujte se stravováním vegetariánů a veganů.
Kdo nechce od krávy, musí pro mák nebo konopí
Ovesné, rýžové, kokosové, mandlové, sójové, kešu aj. mléka jsou na pultech obchodů běžně k sehnání. Jak mezi nimi vybírat, které mléko je vhodné na jakou úpravu a na co se při výběru rostlinného mléka zaměřit? Odpovíme vám.
Zapékání: Objevte lahodný svět křupavých pokrmů z trouby
Zapékání je kulinářská technika, která oslovuje chuťové buňky a hřeje duši. Tato starobylá metoda přípravy pokrmů spočívá v pečení jídla v troubě nebo podobném zařízení, často pokrytém vrstvou sýra, omáčky nebo křupavé krusty. Zapékání nejenom zvýrazňuje chutě a textury ingrediencí, ale také vytváří příležitost k experimentování a tvořivosti v kuchyni. Připravte se na prozkoumání světa zapečených pokrmů a inspirujte se nejlepšími recepty.