Magazín o jídle a zdravém životním stylu

Měsíček lékařský: Jídlu dodá šmrnc, pokožku pohladí

Jeho výrazné květy zdobí nejednu okrasnou zahrádku. Ale měsíček není jen dekorativní květinou, patří také mezi tradiční léčivé rostliny. A neztratí se dokonce ani v kuchyni, kde šlape na paty slavnému šafránu.

8.2.2024

Bez něj by se nálev nepovedl. Jak umí kopr provonět pokrmy

Voňavému kopru, který je snadný na pěstování, přisuzujeme důležitost obvykle jen při přípravě koprové omáčky nebo kulajdy. Jedná se o velmi silnou bylinu s léčivými účinky. Seznamte se s koprem blíže a používejte jej v kuchyni co nejčastěji.

Nepostradatelným kusem nádobí je pánev. Jak vybrat tu pravou?

Pánev je jedním ze základních kusů nádobí. Na trhu existuje celá řada druhů pánví, které se liší tvarem i účelem použití. Ukážeme vám, jak se v nabídce pánví orientovat a na co se zaměřit, pokud vybíráte novou pánev do kuchyně.

Jednoduché recepty s avokádem, které zvládne každý

Má atraktivní exotický vzhled, příjemnou oříškovou chuť, a navíc je velice zdravé. Pokud jste avokádo ještě nezkusili, rozhodně si zaslouží vaši pozornost. Inspirujte se jednoduchými recepty, jak toto zelené ovoce v kuchyni zpracovat.

30.1.2024

Chyťte pštrosa, vyrobte si mast. Přinášíme recepty na domácí výrobu mastí

Věděli jste, že si účinnou mast můžete vyrobit doma? Je to poměrně snadné a v porovnání s kupovanými produkty výrazně levnější. Pusťte se do experimentování s vůněmi a léčivými vlastnostmi mastí. Představíme vám základní postupy a ingredience na výrobu mastí.