Magazín o jídle a zdravém životním stylu
Nálev a odvar nejsou totéž: Jak správně připravit bylinky
Jsou půvabné, krásně voní a pečují o naše zdraví. Bylinky jsou zkrátka opravdový zelený poklad. Abychom ale jejich vlastnosti využili na maximum, je třeba se s nimi naučit správně pracovat. Prozradíme, jak je správně připravit.
Urodilo se hodně jablek? Poradíme vám, jak je zpracovat
Už nevíte, co s nimi? Obsypané jabloně vykouzlí úsměv na tváří každému zahrádkáři. Pokud se ale poštěstí a úroda je vskutku bohatá, vyvstává otázka, jak všechna ta voňavá jablíčka zpracovat. Vyřádit se s nimi můžete v kuchyni, případně je šikovně uskladnit.
Nechtělo by to změnu? Vyzkoušejte netradiční přílohy nejenom k masu
Brambory, rýže a knedlíky patří v našich končinách k běžným přílohám. A nezřídka je v kuchyni točíme stále dokola, což je opravdu škoda. Existuje totiž mnoho dalších vynikajících a chutných příloh, které si zaslouží naši pozornost.
Jak se vyznat v pojmech aneb malý kulinářský slovník
Pravděpodobně jste již někdy v receptech natrefili na termín, u kterého jste si nebyli úplně jistí, co přesně znamená. Jakou techniku tedy vlastně označuje blanšírování, gratinování nebo legírování? Pojďme se jim podívat na zoubek.
Tipy a triky na rychlý úklid kuchyně
Nezáleží na tom, jak velikou kuchyni máte, ale jistě dáte za pravdu, že ze všech místností vyžaduje vůbec největší pozornost. Zjednodušte si pravidelný úklid kuchyně, ušetříte nejenom vynaložené úsilí, ale také svůj drahocenný čas.