Magazín o jídle a zdravém životním stylu

Není ti dobře? Dej si koláček. Proč zajídáme stres a existuje protistresový jídelníček?

Jídlo je nutné pro přežití a jeho přijímání je nezbytností. To se však značně změnilo a jídlo se stalo potěšením a řešením v zátěžových situacích. Poradíme vám, jak se vyrovnat s emočním přejídáním a co zařadit do protistresového jídelníčku.

15.11.2023

20 minut v kuchyni: Těstoviny z jedné pánve

Geniální řešení, když nemáte čas nebo chuť trávit čas v kuchyni. Nejenže si vystačíte s několika málo ingrediencemi, ale navíc spotřebujete pouze minimum nádobí. A během krátké chvilky už budete mít na stole teplý a lahodný oběd či večeři.

13.11.2023

Jak využít sůl jako skvělého pomocníka v domácnosti

Sůl nad zlato? Něco na tom určitě bude. Nejenže se bez ní vůbec neobejdeme v kuchyni, ale klidně si ji můžeme přizvat na pomoc i tehdy, pokud bojujeme s ucpaným odtokem, skvrnou od červeného vína nebo nezvanými mravenci.

10.11.2023

Červená řepa: Jak uchovat podklad plný mikroživin i na zimu

Má delikátní chuť, je nízkokalorická, navíc obsahuje celou řadu drahocenných vitamínů a minerálních látek. A z benefitů této oblíbené kořenové zeleniny se můžete těšit přes celou zimu. Prozradíme, jak ji nejlépe zpracovat.

8.11.2023

Mléko bez mléka? K výrobě mandlového stačí pouze 2 suroviny!

Rostlinná mléka jsou zajímavou alternativou běžného kravského mléka. K těm nejchutnějším z nich patří mandlové mléko, které je bohaté na mikroživiny a obsahuje jen málo kalorií. Není v něm žádná laktóza a bez obav si ho mohou dopřát i vegani.

7.11.2023