Magazín o jídle a zdravém životním stylu
Ze sklepa na talíř: Proměňte uskladněnou cuketu v lahodné jídlo
Zbyla vám ještě nějaká cuketa? Nenechávejte ji ležet ve sklepě. Dokud je ještě v kondici, můžete ji zpracovat v kuchyni. Přečtěte si několik tipů na oblíbené a chutné cuketové recepty, které zvládne každý.
Pekanový ořech: „Vlašák“ s nádechem exotiky
Na první pohled připomíná mnohem známější vlašský ořech. Po bližším prozkoumání ale zjistíte, že se vzhledem liší. A nejenom jím. Pekanový ořech má lahodnou chuť a je nadupaný mikroživinami. Připravte si ho kandovaného nebo z něj upečte třeba sušenky.
Chystáte se na výlet? A nechybí vám svačina?
I během pobytu mimo domov je třeba se zasytit a doplnit energii. Kručící žaludek dokáže přehlušit příjemné zážitky z vlakového dobrodružství, výšlapu do přírody či výletu po památkách. Pokud už vám dochází nápady, jakou svačinu přibalit, můžete se inspirovat v následujícím článku.
Pečený čaj a jeho domácí příprava: Ovocný horký nápoj plný chuti a vůně
Pečený čaj – tato lahodná směs ovoce, cukru a koření se stala oblíbeným horkým nápojem, který můžete ochutnat v mnoha kavárnách a čajovnách. A co víc, můžete si ho připravit i doma a vychutnat si tak jeho výjimečnou chuť a vůni kdykoliv budete chtít.
Levandulové recepty: Sirup, máslo, sušenky i caffè latte
Něžná a voňavá kráska ze Středomoří patří k těm vůbec nejúchvatnějším bylinkám. Levandule potěší lidské oko, příjemně pohladí na duši a šanci jí můžete dát dokonce i v kuchyni.