Magazín o jídle a zdravém životním stylu

Jak skladovat mandarinky, aby nepozbyly na obsahu vitaminů, chuti ani vůni

Teplých dní pomálu, zima za dveřmi a nachlazení číhá téměř za každým rohem. Nenechte se jím přepadnout a podpořte svou imunitu chutnými citrusovými plody z prosluněných mandarinkových plantáží. Při správně zvolené úpravě a skladování budou vaše dovezené mandarinky zdravější i lahodnější. Poznejte klíčové faktory a neobírejte se zbytečně o chuť ani cenné vitamíny.

Nepřehlížejte oranžovou úrodu. Plody rakytníku jsou skutečný poklad

Již ve druhé polovině léta se začínají rakytníkové plody vybarvovat do krásného oranžového odstínu. Nezapomeňte si je natrhat, jsou totiž jedním z nejbohatších zdrojů vitamínu C v přírodě. A skvěle je využijete nejenom v bylinné lékárničce, ale také v kuchyni a při péči o vlasy a pleť.

28.10.2022

Chutné, zdravé, lehké. Pomazánky ke snídani, svačině i večeři

Pomazánky jsou příjemným doplněním jídelníčku a dá se vymyslet tisíc i více variant. Určitě neplatí, že jsou tučné a že musí obsahovat máslo, aby měly správnou konzistenci. Ukážeme vám pomazánky, které jsou lehké a zdravé. Jsou výbornou večeří i při redukční dietě.

27.10.2022

Přírodní pomoc při kašli a nachlazení

Podle statistik se prakticky každý z nás potýká alespoň jednou či dvakrát do roka s virózou. Kromě posilování imunity v průběhu celého roku můžeme vsadit také na léčivé rostliny, které se stanou našimi věrnými spojenci během hlavní sezóny respiračních onemocnění.

26.10.2022

Jak v kuchyni ušetřit za energie a snížit spotřebu vody

Kuchyně je srdcem každého domova. Ale také místem, kde se v domácnosti spotřebovává značná část energie a vody. Prostřednictvím několika chytrých triků můžete náklady v kuchyni výrazně snížit. A rozhodně to neznamená přestat vařit.

25.10.2022