Magazín o jídle a zdravém životním stylu
Droždí a jeho všestranné využití
Droždí je jedinečný přírodní produkt, který má široké využití v kulinářství, pekařství a dokonce i v oblasti zdraví. Tyto mikroorganismy bohaté na vitamíny a minerály mají schopnost fermentovat cukry a přeměnit je na oxid uhličitý a alkohol, což je základ pro růst těsta při pečení. Avšak droždí má mnohem více dovedností než jenom pečení. V tomto článku se podíváme na různé formy droždí a jejich všestranné využití od kuchyně až po podporu zdraví.
Máta léčí i chutná. Vyrobte si mátový sirup, likér nebo zmrzlinu
Máta bohatá na mentol ulevuje při potížích s trávením, znecitlivuje bolestivá místa, pomůže při zánětech dutiny ústní. Chladivá mátová voda zklidní popálená místa od sluníčka. Máta má ale i široké využití v kuchyni, představíme vám hned několik receptů s mátou.
Heřmánek pravý: Šálek plný zdraví
Heřmánek pravý patří mezi nejstarší používané bylinky. Dopřejte si tradiční všelék našich předků a okuste jeho blahodárné účinky na vlastní kůži. Heřmánkový čaj si můžete vychutnat teplý i ledově vychlazený. A poradíme také, jak na jeho přípravu za studena.
Jste nervózní, unavení a padají vám vlasy? Viníkem je štítná žláza
Změny na váze, řídnutí vlasů, únava a častá nervozita. To vše může být důsledek nesprávné funkce štítné žlázy. O štítnou žlázu se postaráte správným jídelníčkem. Ukážeme vám, co zařadit do stravy i čemu se obloukem vyhnout.
Snídaňový sendvič: Kreativní alternativa nudných cereálií
Dva plátky pečiva s rozmanitou náplní mezi nimi. Ze zdánlivě obyčejného jídla můžete vykouzlit chutnou, plnohodnotnou a zdravou snídani, která skvěle zasytí a dodá energii do nového dne. Příprava snídaňového sendviče je navíc jednoduchá a rychlá. A pokud po ránu i tak nestíháte, jednoduše se můžete do sendviče zakousnout při cestě do práce.