Magazín o jídle a zdravém životním stylu
Jak využít sůl jako skvělého pomocníka v domácnosti
Sůl nad zlato? Něco na tom určitě bude. Nejenže se bez ní vůbec neobejdeme v kuchyni, ale klidně si ji můžeme přizvat na pomoc i tehdy, pokud bojujeme s ucpaným odtokem, skvrnou od červeného vína nebo nezvanými mravenci.
Červená řepa: Jak uchovat podklad plný mikroživin i na zimu
Má delikátní chuť, je nízkokalorická, navíc obsahuje celou řadu drahocenných vitamínů a minerálních látek. A z benefitů této oblíbené kořenové zeleniny se můžete těšit přes celou zimu. Prozradíme, jak ji nejlépe zpracovat.
Mléko bez mléka? K výrobě mandlového stačí pouze 2 suroviny!
Rostlinná mléka jsou zajímavou alternativou běžného kravského mléka. K těm nejchutnějším z nich patří mandlové mléko, které je bohaté na mikroživiny a obsahuje jen málo kalorií. Není v něm žádná laktóza a bez obav si ho mohou dopřát i vegani.
Jen se zakousnout: Upečte si chutné sušenky pro každou příležitost
Nezaberou příliš práce, přesto chutnají skvěle. Sušenky můžete vyrobit ve zdravé variantě nebo klidně trochu zhřešit. Výsledkem bude křupavá dobrota, která neudělá ostudu ke snídani, svačince i jako pohoštění pro hosty.
Hrnečku vař: Který elektrický hrnec za vás nejlépe uvaří?
Pomalý, parní, multifunkční. S elektrickými hrnci se v posledních letech doslova roztrhl pomyslný pytel. S čím vším si dokážou poradit a jaký je mezi nimi rozdíl? Prozradíme, jak se v bohaté nabídce zorientovat.