Magazín o jídle a zdravém životním stylu
Nemusí to být jen kečup: Jak zpracovat úrodu rajčat
S blížícím se podzimem nastal nejvyšší čas otrhat poslední rajčatovou nadílku, která ještě zdobí keříky. Po sklizni ale nevydrží rajčata v perfektní kondici příliš dlouho. Jestliže je nestihnete sníst všechny, můžete je nasušit, proměnit v lahodnou omáčku nebo dokonce džem.
Dobroty z krabičky: Hravé, zdravé i chutné svačiny do školy
Se začátkem školního roku přibyl úkol i rodičům, a to chystání školních svačin. Zatímco starší děti se už dost možná zvládnou obstarat samy, těm mladším je třeba svačinu do školy nachystat. Ideálně takovou, která neskončí v koši, dobře zasytí a dodá vitamíny i energii.
Pikniková dobrodružství: Skvělé recepty pro výlety do přírody
Poslední teplé dny nás lákají ven do přírody, kde můžeme zažít nezapomenutelná pikniková dobrodružství. Na piknik nepotřebujeme žádné drahé vybavení. Naprosto nám postačí pikniková deka odolná proti vlhkosti – můžeme si díky ní vychutnat snídani v trávě za přítomnosti ranní rosy. Obejdeme se i bez piknikového koše – bude nám stačit větší proutěný košík, vybavený nádobím a příbory. Užitečným pomocníkem nám budou také chladicí tašky dostupné v každém supermarketu.
Příliš mnoho kalorií, cukru, soli. Jak nahradit nezdravé ingredience v receptech
Říkáte si občas, že by váš jídelníček mohl být zdravější? Pokud se vám zároveň nechce pouštět do radikálních změn a odmítáte se vzdát svých oblíbených receptů, můžete na to jít takzvaně od lesa. Jednoduše zkuste nahradit běžné ingredience jejich odlehčenějšími alternativami.
Nahraďte cukr přirozeně
Nadměrná konzumace cukru může vést k mnoha zdravotním problémům, jako je například obezita, diabetes, srdeční choroby či zubní kaz. Existuje však mnoho přirozených sladidel, která mohou nahradit běžný cukr a zároveň dopřát pokrmům sladkou chuť.