Magazín o jídle a zdravém životním stylu

Vůně z trouby: Jak na lahodná pečená jablka

Vůně z trouby: Jak na lahodná pečená jablka

V chladných podzimních a zimních dnech čerstvě upečená jablka tělo krásně prohřejí. A nejen je, nasládlá chuť se skořicí totiž zaručeně potěší chuťové buňky. Naučte se připravovat pečená jablka plněná, stejně jako jednoduše rozkrájená na plátky či kostičky.

Jitka Kučová
24.11.2023
Jak odstranit staré etikety ze sklenic: Jde to i bez vztekání

Jak odstranit staré etikety ze sklenic: Jde to i bez vztekání

Skleněné nádoby lze prakticky využít opakovaně. Co ale se starými etiketami? Při pokusu je odlepit po nich často zůstávají nevzhledné zbytky a také lepidlo. Máme pro vás 10 tipů, jak je odstranit a zároveň si ušetřit čas i nervy.

Jitka Kučová
23.11.2023
Jak zpracovat přezrálé banány

Jak zpracovat přezrálé banány

Přezrálé banány – s tím se ve své domácnosti setkal snad každý z nás. Místo toho, abyste je vyhodili, můžete je využít k přípravě lahodných a zdravých pokrmů. Zde je několik kreativních způsobů, jak banány zpracovat.

Zuzana
21.11.2023
Malá prostorem, velká účelem. Jak zařídit malou kuchyň

Malá prostorem, velká účelem. Jak zařídit malou kuchyň

Byty v obytných domech nebo starší domky před rekonstrukcí spojuje kuchyně minimálních rozměrů. Když není změna dispozice možná, využijte tipy a triky, jak účelně zařídit malou kuchyni. Nenechte se odradit minimem prostoru, získejte maximální využití.

Iva Vaněčková
20.11.2023
Není ti dobře? Dej si koláček. Proč zajídáme stres a existuje protistresový jídelníček?

Není ti dobře? Dej si koláček. Proč zajídáme stres a existuje protistresový jídelníček?

Jídlo je nutné pro přežití a jeho přijímání je nezbytností. To se však značně změnilo a jídlo se stalo potěšením a řešením v zátěžových situacích. Poradíme vám, jak se vyrovnat s emočním přejídáním a co zařadit do protistresového jídelníčku.

Iva Vaněčková
15.11.2023