Magazín o jídle a zdravém životním stylu

Jezte středomořsky. Na polovinu talíře patří zelenina

Klidní Řekové, temperamentní Italové, energičtí Španělé. Kromě přirozeného charisma jim můžeme závidět i lehký a zdravý jídelníček. Přestaňte být po jídle unavení a smutní. Jezte středomořsky. O čtvrtinu snížíte riziko kardiovaskulárních chorob a shodíte i pár kilogramů.

Petrželová nať: Polévku ozdobí, strávníkům pročistí ledviny

V české kuchyni patří petrželová nať mezi běžné zelené koření. Obyčejná ale rozhodně není. Nejenže je její chuť jen stěží nahraditelná, ale také je ceněná pro léčivé vlastnosti. Potěší ledviny, zažívací ústrojí, krev, kosti, a dokonce i oči.

22.8.2023

Letní dezerty: lehké, osvěžující a snadné na přípravu

Letní měsíce jsou ideálním časem pro osvěžující dezerty, které dodají do našich jídelníčků lehkost a chuťovou rozmanitost. Při hledání letních dezertů je důležité zvolit takové, které jsou snadné na přípravu a využívají sezonních ingrediencí. Zde je několik nápadů na lehké, osvěžující a snadno připravitelné letní dezerty.

18.8.2023

Listové těsto: Jak si připravit domácí a co vše z něj můžeme vykouzlit

Listové těsto je pekařská dovednost, která vyžaduje trochu trpělivosti a praxe, ale její výsledky jsou ohromující. S křehkými a chutnými vrstvami těsta můžete vytvořit různé lahůdky, které si vychutnáte sami nebo je nabídnete rodině a přátelům. Takže neváhejte vyzkoušet přípravu domácího listového těsta a otevřete si brány kreativity ve vaší kuchyni!

17.8.2023

Potravinami proti pigmentovým skvrnám. Dejte pleti jednotný tón

Pigmentové skvrny potrápí po letním období a rozšiřují se zejména ve vyšším věku. S drobnými flíčky se nemusíte smířit a někdy nejsou nutné ani nákladné krémy. Ukážeme vám, jak s pigmentovými skvrnami bojovat čistě přírodními prostředky.