Magazín o jídle a zdravém životním stylu
Snídaňové kaše zahřejí, zasytí a sníží cholesterol
Vydatná snídaně je nejlepším startem dne. Měla by obsahovat zdroj komplexních sacharidů, bílkoviny a kvalitní tuky. Zmíněné požadavky výborně splňují různé snídaňové kaše. Naučte se je připravovat, nebudou vás dopoledne trápit chutě na sladkosti. Vyzkoušet můžete stovky variací.
Všestranný tuňák z konzervy: Do pomazánek, těstovin i smažených placiček
Mít ve spíži po ruce vždy alespoň jednu či raději dvě konzervy tuňáka se vyplatí. Hravě je totiž proměníte v plnohodnotnou, rychlou, levnou a zároveň i lahodnou svačinku nebo večeři.
Jídla, po kterých pálí žáha. Vyhněte se jim a uzdravte se
Urputná bolest za hrudní kostí, která se pravidelně vrací, má příčinu ve špatných stravovacích návycích, ale může být i předzvěstí onemocnění. Představíme vám jídla, která způsobují pálení žáhy a ukážeme, jak upravit stravování, aby pálení žáhy bylo minulostí.
Steak připravíte chutně i doma. Vysoká kuchařská škola není třeba
Přípravě steaku se mnozí doma vyhýbají v obavách, že se jim nepodaří kvalitní kus masa připravit stejně, jako ve vyhlášené restauraci. Pokud si osvojíte pár pravidel, bude se vám domácí příprava steaku dařit. Poradíme vám s přípravou steaku doma i s recepty na steakové omáčky.
Dresinky a zálivky: Dodejte svým salátům skvělou chuť
Saláty jsou zdravou a osvěžující součástí naší stravy. Nabízejí širokou škálu vitamínů, minerálů a vlákniny, které jsou pro naše tělo nezbytné. Nicméně, abychom v plné míře ocenili chuť a texturu jednotlivých ingrediencí, je klíčové přidat k salátům různé dresinky a zálivky. Ať už si vyberete klasické recepty nebo si vyzkoušíte něco originálního, používání dresinků a zálivek přináší řadu výhod, které nemůžeme ignorovat.