Magazín o jídle a zdravém životním stylu
Zatracované fytáty vezměte na milost. Bojují proti rakovině
Rakovina je velkým strašákem. Dobrou zprávou je, že se jí můžete vyhnout nebo alespoň snížit riziko jejího vzniku. Vsaďte na fytáty, potraviny, které účinně bojují proti rakovinového bujení. Představíme vám potraviny, které jsou základem protirakovinového jídelníčku.
Snídaňové kaše zahřejí, zasytí a sníží cholesterol
Vydatná snídaně je nejlepším startem dne. Měla by obsahovat zdroj komplexních sacharidů, bílkoviny a kvalitní tuky. Zmíněné požadavky výborně splňují různé snídaňové kaše. Naučte se je připravovat, nebudou vás dopoledne trápit chutě na sladkosti. Vyzkoušet můžete stovky variací.
Všestranný tuňák z konzervy: Do pomazánek, těstovin i smažených placiček
Mít ve spíži po ruce vždy alespoň jednu či raději dvě konzervy tuňáka se vyplatí. Hravě je totiž proměníte v plnohodnotnou, rychlou, levnou a zároveň i lahodnou svačinku nebo večeři.
Jídla, po kterých pálí žáha. Vyhněte se jim a uzdravte se
Urputná bolest za hrudní kostí, která se pravidelně vrací, má příčinu ve špatných stravovacích návycích, ale může být i předzvěstí onemocnění. Představíme vám jídla, která způsobují pálení žáhy a ukážeme, jak upravit stravování, aby pálení žáhy bylo minulostí.
Steak připravíte chutně i doma. Vysoká kuchařská škola není třeba
Přípravě steaku se mnozí doma vyhýbají v obavách, že se jim nepodaří kvalitní kus masa připravit stejně, jako ve vyhlášené restauraci. Pokud si osvojíte pár pravidel, bude se vám domácí příprava steaku dařit. Poradíme vám s přípravou steaku doma i s recepty na steakové omáčky.