Magazín o jídle a zdravém životním stylu
Čarování s bylinkami v kuchyni: Používáte je správně?
Krásně jídlo dochutí, provoní a některé mu dodají i barvu. Bylinky v kuchyni patří k oblíbeným ingrediencím. Ale abyste využili jejich úžasný potenciál na maximum, je třeba naučit se s nimi správně pracovat. Prozradíme, jak na to.
Pískavice řecké seno: Koření voňavé, exotické i léčivé
Ačkoliv má vskutku bohatou historii, v našich končinách je pískavice stále spíše neznámá. Je kořením s nezaměnitelnou chutí a vůní, hravě oživí širokou paletu jídel. A poutá také zdravotními benefity. Svými léčivými účinky potěší imunitu, trávení, a dokonce i svaly.
Ani zrníčko nazmar: Jak zpracovat zbytek rýže
Nejenom rizoto, existuje spousta snadných a rychlých receptů, jak přebytečnou rýži zpracovat a proměnit ji ve slanou či sladkou dobrotu. Při znovuvyužití již uvařené rýže však buďte obezřetní, nesprávný postup může vést až ke zdravotním potížím. Prozradíme, jak ji připravit chutně a bez rizika.
20 jednoduchých tipů, jak letos utratit méně za jídlo
Také pozorujete, jak z vašeho celkového rozpočtu ukrajují stále vyšší a vyšší částku výdaje na potraviny? Jíst se samozřejmě musí, na druhou stranu ale každá ušetřená koruna v dnešní době potěší. Přinášíme vám proto alespoň malou inspiraci, jak na jídle a při nákupu potravin ušetřit.
Potraviny proti jarní únavě
Jaro je krásné období, kdy příroda ožívá a vše kolem nás se opět zelená. Nicméně pro mnoho z nás může být jaro také obdobím únavy, kterou mnohdy způsobuje nejen změna počasí, ale také změna stravy a zvyků. Proto je důležité věnovat pozornost své stravě a vybírat potraviny, které nám pomohou překonat jarní únavu. V následujícím článku se podíváme na 16 potravin, které jsou proti jarní únavě účinné.