Magazín o jídle a zdravém životním stylu

Místo počítání oveček nasaďte kozlík lékařský

Lidské oko potěší půvabnými květy, a navíc uklidní rozjitřenou mysl. Jestliže se místo kýženého spánku dlouhé hodiny převalujete v posteli ze strany na stranu, rozhodně by vám neměla tato úchvatná bylinka uniknout. Zatočí nejenom s nespavostí, ale poradí si i s pocuchanými nervy.

21.4.2023

Odpad jako skrytý poklad. Co dalšího z kuchyně patří na zahradu?

Péče o rostliny se sestává z přípravy půdy, hnojení, ochrany rostlin postřiky, nanášení repelentů proti škůdcům a opětovného hnojení. Vše dokážete obstarat s minimální investicí, pokud použijete kuchyňský odpad. Ukážeme vám, jak na to.

Zelená, modrá, červená. Umíte používat správný typ mouky podle hrubosti zrna?

Pšeničná mouka je v mnoha domácnostech stále základní ingrediencí při vaření a pečení. Rozdělení na hladkou, polohrubou a hrubou jistě znáte, ale umíte používat hrubost mouky správně? Víte, kdy sáhnout po hladké, polohrubé a hrubé mouce nebo co znamená číslo za písmenem T na obalu mouky?

Vyměňte čokoládu za vysočinu. Připravte na oslavu slaný dort

Dětská oslava se neobejde bez krásně zdobeného sladkého dortu. Když ale přijde na oslavu dospělých, sladký dort není vždy tím, co by jim udělalo radost. Ke slovu se dostávají slané dorty v nejrůznějším zpracování. Poradíme vám základní postupy k vytvoření slaného dortu za studena i pečeného.

Měkký chléb po několik dní. Jak správně skladovat pečivo

Francouzi si pro čerstvé bagety musejí chodit dvakrát denně, protože je pečivo po pár hodinách téměř nepoživatelné. V českých domácnostech vydrží pečivo sice déle, přesto je důležité věnovat pozornost správnému skladování. Dříve se bochník chleba pekl na 14 dní a byl stále chutný!