Magazín o jídle a zdravém životním stylu

Jiný kraj, jiný krajíc. Jaký chléb se vyplatí ochutnat?

Upéct domácí chléb se stalo zábavou a výzvou především během covidových uzávěr. Mnozí u koníčku zůstali a zkouší nejrůznější druhy chleba. Seznamte se s různými druhy chlebů napříč světadíly, poradíme vám, které vyzkoušet.

Doplňte bílkoviny chutně a hravě: Jak na domácí proteinové tyčinky

Proteinové tyčinky jsou oblíbeným zdrojem bílkovin po cvičení i jako zdravá svačinka. Ty vyrobené doma jsou nejen šetrnější k rozpočtu, ale můžete si je vytvořit přesně takové, na jaké máte zrovna chuť.

29.3.2023

Místo do koše na talíř: Jak zpracovat zbytky bramborové kaše

Bramborová kaše. Jedna z nejběžnějších příloh v českých domácnostech. Její množství se ale někdy špatně odhaduje. Poté vystává nelehká otázka: „Kam s ní“? Ve skutečnosti ji můžete hravě proměnit takřka v cokoliv! Omezíte plýtvání jídlem, a navíc si dobře pochutnáte.

28.3.2023

Citrony a jejich využití v domácnosti

Citrony jsou nejen oblíbenou přísadou v kuchyni, ale také pro ně najdeme mnoho dalších využití v domácnosti. Jsou bohaté na vitamín C a antioxidační látky, což z nich dělá skvělou volbu pro zdravé stravování i péči o pokožku a vlasy. V tomto článku si přiblížíme několik způsobů, jak je využít v domácnosti.

25.3.2023

Jak nahradit olivový olej v kuchyni

Vlastnosti olivového oleje jsou jedinečné. Tato takřka zázračná tekutina je plná nenasycených mastných kyselin a dalších látek cenných pro lidské zdraví. Není divu, že tvoří nedílnou součást nejednoho receptu. Ne vždy je ale po ruce. Prozradíme, čím ho v různých situacích šikovně nahradit.

24.3.2023