Magazín o jídle a zdravém životním stylu

Základní vybavení kuchyně: Co vše napsat do nákupního seznamu

Zařizování první kuchyně. Radost, ale i starost. Máte pocit, že seznam potřebný ke každodennímu vaření a pečení je nesmírně obsáhlý a tápete, z kterého konce vlastně začít? Vezměte to hezky popořádku. Následující výčet nejdůležitějšího vybavení kuchyně vám její zařizování usnadní.

23.3.2023

Olej po smažení má další využití. Nevyhazujte zbytečně

Použitý kuchyňský olej vyhozený do odpadu nebo vylitý do dřezu může způsobit velké škody. V interiérech zanáší odpady a je pozdějším zdrojem zápachu. Ukážeme vám, jak na správnou likvidaci i to, že použitý olej má opětovné využití. Zapáchající přesmažený olej umí provonět domácnost, stačí jen vyrobit svíčku.

Rodné číslo vajec. Co prozradí kód na skořápkách

Vejce jsou nutričně jednou z nejhodnotnějších potravin a dávno byly vyvráceny teorie o jejich škodlivosti a špatném vlivu na cholesterol. Vejce byste si měli dopřát každý den. Naučte se číst kódy na skořápkách vajec i jak poznat čerstvá a kvalitní vejce.

Tradiční knedlíky budou lahůdkou, když si je připravíte doma

Kdo touží po krásně nadýchaném knedlíku výrazné chuti, pustí se do domácí přípravy podle tradičních receptů. Potěší vás, že vaření domácích knedlíků je snadné a využijete starší pečivo. Vraťte se ke kořenům české kuchyně a připravujte knedlíky doma.

Zapomeňte na kupovanou. Těsto na tortillu zvládnete i sami doma

Z tortillových placek můžete vykouzlit oslnivý předkrm, lehkou večeři, stejně jako plnohodnotné hlavní jídlo. Nemusíte ale kupovat předražené již hotové placky. Ty vytvořené doma jsou snadné, chutné a levné. A můžete si je připravit klidně i do zásoby.

15.3.2023