Magazín o jídle a zdravém životním stylu
Petrželová nať: Polévku ozdobí, strávníkům pročistí ledviny
V české kuchyni patří petrželová nať mezi běžné zelené koření. Obyčejná ale rozhodně není. Nejenže je její chuť jen stěží nahraditelná, ale také je ceněná pro léčivé vlastnosti. Potěší ledviny, zažívací ústrojí, krev, kosti, a dokonce i oči.
Letní dezerty: lehké, osvěžující a snadné na přípravu
Letní měsíce jsou ideálním časem pro osvěžující dezerty, které dodají do našich jídelníčků lehkost a chuťovou rozmanitost. Při hledání letních dezertů je důležité zvolit takové, které jsou snadné na přípravu a využívají sezonních ingrediencí. Zde je několik nápadů na lehké, osvěžující a snadno připravitelné letní dezerty.
Listové těsto: Jak si připravit domácí a co vše z něj můžeme vykouzlit
Listové těsto je pekařská dovednost, která vyžaduje trochu trpělivosti a praxe, ale její výsledky jsou ohromující. S křehkými a chutnými vrstvami těsta můžete vytvořit různé lahůdky, které si vychutnáte sami nebo je nabídnete rodině a přátelům. Takže neváhejte vyzkoušet přípravu domácího listového těsta a otevřete si brány kreativity ve vaší kuchyni!
Potravinami proti pigmentovým skvrnám. Dejte pleti jednotný tón
Pigmentové skvrny potrápí po letním období a rozšiřují se zejména ve vyšším věku. S drobnými flíčky se nemusíte smířit a někdy nejsou nutné ani nákladné krémy. Ukážeme vám, jak s pigmentovými skvrnami bojovat čistě přírodními prostředky.
Jak na vnitřní hydrataci: TOP 10 druhů ovoce a zeleniny s vysokým obsahem vody
Bez vody se v životě neobejdeme. Nejenže je dostatečný pitný režim velice důležitý pro zdraví, ale navíc zajistí mladistvější pleť a může pomoci při hubnutí. Kromě nápojů přispívají k vnitřní hydrataci také potraviny s vysokým obsahem vody. Pojďme si představit 10 z nich, které si vedou v tomto ohledu zdaleka nejlépe.