Moderní lednice zašle nákupní seznam. Chytrý spotřebič šetří čas i peníze

Od moderní lednice očekáváme tichý a úsporný provoz. Nenechte se ale mýlit. Moderní lednice umí mnohem víc. Například vám přehrají hudbu nebo zobrazí stav zásob během nakupování. Vyberte lednici, která bude pomocníkem i společníkem.

Reklama

Výměna staré lednice

S růstem cen energií mnozí obrátili pozornost ke spotřebě v domácnosti. Lednice s mrazákem jsou v provozu 24/7 a jsou tedy velkou energetickou zátěží. Výměnou starého spotřebiče za nový rozhodně ušetříte a investice se vám vrátí v podobě úspor. Není to ale jen o úspoře energií. Moderní technologie dostaly slovo i u kuchyňských spotřebičů a lednice dokáže víc, než byste od ní čekali. Nemusíte přemýšlet, spotřebič bude přemýšlet namísto vás.

Oproti starším lednicím dokáží moderní lednice prodloužit čerstvost potravin až dvojnásobně.

Nejúspornější lednice

Moderní úsporné lednice jsou vybaveny takzvanými invertorovými kompresory. Invertorový kompresor je zárukou dlouhé životnosti lednice a spotřebič vykazuje až o 30 % nižší spotřebu elektrické energie. Správné fungování lednice zajišťuje vnější displej, na něm můžete regulovat výkon lednice a kontrolovat vnitřní teplotu.

Co vše umí chytrá lednice

Chytré lednice jsou propojeny s mobilní aplikací a zpravidla i s dalšími systémy chytré domácnosti. Přes telefon můžete například nastavovat teplotu nebo měnit režimy v době, kdy jste na dovolené. Nebo lednici více vychladit cestou z nákupu. Kamery v lednici vám poskytnou kontrolu o stavu zásob, a dokonce existují lednice, které zašlou notifikaci, jakmile vám určitá potravina dojde.

Smart lednice kontroluje dobu uložených potravin a některé umí vytvořit nákupní seznam. Určité modely rozpoznávají druhy ovoce a zeleniny a nabídnou vám vhodné recepty. Zároveň vás upozorní, které ovoce nebo zelenina do lednice nepatří. Lednice vybavené velkými displeji a repro soustavou umožňují sledování videí nebo poslouchání hudby.

Reklama

Jen krůček nás dělí od samostatného objednání potravin v zásilkové službě, které provede lednice automaticky.

Lednice s průhlednými dveřmi

Konec postávání u otevřených dveří lednice, kdy následně musí kompresor produkovat mnohem více chladu. Moderní lednici nemusíte otevírat. Stačí poklepat na dveře, vnitřek se rozsvítí a obsah je dobře viditelný. Do polic některých moderních chladniček se můžete podívat i vzdáleně, prostřednictvím mobilního telefonu. To oceníte například během nakupování, kdy ověříte zásoby v domácí lednici.

Active Oxygen a TasteGuard

Užitečné systémy, které v lednici udržují čistotu, starají se o bezpečí uložených potravin a odstraňují nepříjemné pachy. Active Oxygen je systém, který dovnitř lednice uvolňuje molekuly ozonu. Ty ničí bakterie a plísně, odstraňují zápach. TasteGuard funguje na bázi filtrace a cirkulace vzduchu. Uhlíkový filtr zachytává nepříjemné pachy, vzduch v lednici je stále svěží.

Udržení správných teplot a vlhkosti

Lednice vybavená systémem FreshControl je vybavená senzory a trvale kontroluje doporučenou vlhkost. V případě otevření lednice rychle obnoví nastavenou teplotu. Funkce Multi-flow pak zaručí v celé lednici stejnou teplotu ať už použijete jakoukoliv přihrádku. V kombinovaných lednicích uvítáte funkci TwinTech. Spotřebič je vybaven dvookruhovým kompresorem. Jedná se o dva samostatné chladící systémy. Jeden se stará o lednici a druhý o mrazák. Vlhký vzduch proudí efektivně a optimálně, potraviny jsou déle čerstvé.

Propojte lednici s domácností

Systémy chytré lednice jsou vybaveny ovládacím panelem pro připojení k chytré domácnosti. Pokud lednici spárujete s ostatními prvky, ovládací panel lednice vám umožní zároveň ovládání myčky, pračky, sušičky, robotického vysavače nebo trouby.

Na designu záleží

Uniformní vzhled lednic je minulostí. Nelze opomenout, že moderní lednici si vybíráme i po designové stránce. Může být ozdobou a dominantou kuchyně, pokud zvolíte neotřelý moderní vzhled, barevné provedení nebo populární retro nádech. Zároveň umí dokonale splynout s kuchyňskou linkou, když sáhnete po vestavné variantě.

Zdroje: Constellation.com, Howards.com, MakeUseOf.com, DigitalTrends.com, SlashGear.com

Reklama

Autor: Iva Vaněčková, 28.8.2023

Přečtěte si více na téma

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama