Magazín o jídle a zdravém životním stylu
Příliš mnoho kalorií, cukru, soli. Jak nahradit nezdravé ingredience v receptech
Říkáte si občas, že by váš jídelníček mohl být zdravější? Pokud se vám zároveň nechce pouštět do radikálních změn a odmítáte se vzdát svých oblíbených receptů, můžete na to jít takzvaně od lesa. Jednoduše zkuste nahradit běžné ingredience jejich odlehčenějšími alternativami.
Nahraďte cukr přirozeně
Nadměrná konzumace cukru může vést k mnoha zdravotním problémům, jako je například obezita, diabetes, srdeční choroby či zubní kaz. Existuje však mnoho přirozených sladidel, která mohou nahradit běžný cukr a zároveň dopřát pokrmům sladkou chuť.
Ocet: Tajný pomocník pro lepší chuť, zdraví a úklid domácnosti
Ocitnutí se v kuchyni může být pro mnoho lidí zdrojem stresu a nedostatečného sebevědomí. Často však stačí jednoduchý trik, kterým je přidání octu do vašich jídel. Ocitli jste se někdy v situaci, kdy jste vařili jídlo, které nebylo úplně podle vašich představ a chtěli jste mu dodat něco navíc? Ocet může být tím kouzelným prvkem, který dokáže vašemu jídlu dodat chuť a zlepšit jeho stravitelnost.
Mistrovská technika: Tipy a triky od profesionálních kuchařů
Když vkročíte do kuchyně profesionálního kuchaře, okamžitě vás obklopí závan vůní a atmosféra plná úžasné energie. Za každým mistrovským pokrmem stojí nejen kvalitní suroviny, ale také technika a zkušenosti, které kuchaři získali během let. V tomto článku si ukážeme některá tajemství kulinářských mistrů, abyste mohli zdokonalit své dovednosti a přinést do své kuchyně špetku profesionality.
Skopové maso patří do zdravé výživy. Buďte gurmánem
V českých domácnostech nebo i restauracích se prakticky nesetkáme s jehněčím či skopovým masem. Některým vadí vyšší cena či horší dostupnost, jiným specifická chuť či vůně. Přesto bychom měli skopové a jehněčí maso do jídelníčku zařadit. Konzumace přináší řadu benefitů pro zdraví.