Magazín o jídle a zdravém životním stylu

Proplachujte, restujte, nemíchejte. Jak správně vařit rýži

Uvařit rýži se zdá na první pohled jako jednoduchý úkol. Přesto mnozí opakují stále stejné chyby. Výsledkem je tvrdá nebo rozvařená rýže. Není nutné mít rýžovar, pokud se naučíte rýži správně připravovat. Poradíme vám i pár osvědčených receptů s rýží.

Všestranná cizrna: Doplní bílkoviny, podpoří trávení a zažene hlad

V našich končinách patří mezi luštěninami spíše k těm méně známým a používaným. Přesto má strávníkům rozhodně co nabídnout! Podobně jako čočka či fazole je plná vlákniny a kvalitních rostlinných bílkovin. Navíc příjemně překvapí oříškovo-máslovou chutí a v kuchyni ji využijete na stovky různých způsobů.

15.6.2023

Léčivka z Himalájí stará 5 tisíc let, rebarbora. Jak ji využít v kuchyni?

Rebarboru si můžete vychutnat mnohem dříve než ostatní druhy ovoce a zeleniny ze zahrádky. Obsahuje mnoho vitamínů a minerálních látek, koláčům a dezertům propůjčuje nezaměnitelnou sladce-kyselou chuť. Jak využít rebarboru v kuchyni? Poradíme vám.

Vše, co potřebujete vědět o přípravě brokolice

Brokolice ještě více? Pokud se ji naučíte v kuchyni správně připravovat, lépe si pochutnáte a pravděpodobně se začne objevovat na vašem stole čím dál častěji. Poradíme, jak vybrat zdravý kus a jak brokolici proměnit ve výtečnou delikatesu.

13.6.2023

Jak zkrotit divokou rýži. A proč se o to vůbec pokoušet?

Od běžné rýže ji poznáte na první pohled. Zrna jsou delší a mají tmavou barvu. Uvnitř ukrývají nejedno překvapení, jsou totiž doslova plné cenných mikroživin. A protože se kromě toho pyšní také příjemnou a plnou chutí, vyplatí se vzít divokou rýži v kuchyni na milost.

9.6.2023