Zeleninová polévka s pohankou

Lehká a svěží zeleninová polévka do které nepatří žádné zahušťování. Díky řapíkatému celeru a kopru je hezky voňavá.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Zelí nakrájíme na proužky, květák rozebereme na růžičky. Propláchneme na cedníku.
2.
Dáme do velkého hrnce, zalejeme vodou a přivedeme k varu. Nakrájíme řapíkatý celer a přidáme do hrnce. Mrkev očistíme, nakrájíme na kolečka a dáme také do polévky.
3.
Vhodíme bujóny a ochutíme solí. Přidáme prolisovaný česnek.
4.
Až se polévka začne vařit, snížíme teplotu a přidáme pohanku. Společně vaříme asi 10 minut.
5.
Nasekáme kopr a přidáme do polévky. Vaříme asi 5 minut a vypneme.

Od: Ráďa 78, 12.6.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 6 Kč
Kategorie: polévka, česká, zelenina, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
79.94 kcal
Protein
2.93 g
Sacharidy
z toho cukr
15.11 g
6.98 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
0.76 g
0.18 g

Detailní rozpis podle ingrediencí