Zeleninová polévka s pohankou

Lehká a svěží zeleninová polévka do které nepatří žádné zahušťování. Díky řapíkatému celeru a kopru je hezky voňavá.

Ingredience (10 x porce)

Postup přípravy

  1. Zelí nakrájíme na proužky, květák rozebereme na růžičky. Propláchneme na cedníku.
  2. Dáme do velkého hrnce, zalejeme vodou a přivedeme k varu. Nakrájíme řapíkatý celer a přidáme do hrnce. Mrkev očistíme, nakrájíme na kolečka a dáme také do polévky.
  3. Vhodíme bujóny a ochutíme solí. Přidáme prolisovaný česnek.
  4. Až se polévka začne vařit, snížíme teplotu a přidáme pohanku. Společně vaříme asi 10 minut.
  5. Nasekáme kopr a přidáme do polévky. Vaříme asi 5 minut a vypneme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 69.77 kcal | Protein: 2.99 g | Sacharidy: 10.52 g | z toho cukr: 4.04 g | Tuk: 0.78 g | z toho nas. MK: 0.23 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1686-zeleninova-polevka-s-pohankou