Pórková polévka s ovesnými vločkami
Krásně hustá pórková polévka, kterou připravíte bez nutnosti zahušťovat moukou. Hodí se i jako snídaně nebo večeře.
Ingredience (8 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Nakrájíme pórek na kolečka a propereme na sítku. Ve větším hrnci rozehřejeme olej a orestujeme ovesné vločky.
- Zalijeme vodou a dobře promícháme. Přidáme pórek, brambory a mrkev. Brambory nakrájíme na kostičky, mrkev na tenké proužky.
- Ochutíme vegetou a prolisovaným česnekem a vaříme 10 až 15 minut. Podle potřeby přidáme sůl a pepř.
- Můžeme ihned podávat, ale nejlépe chutná polévka asi 1 hodinu po uvaření. Ovesné vločky ji krásně zahustí.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 157.93 kcal |
Protein: 2.97 g |
Sacharidy: 20.43 g |
z toho cukr: 2.53 g |
Tuk: 6.28 g |
z toho nas. MK: 0.88 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1801-porkova-polevka-s-ovesnymi-vlockami