Pórková polévka s ovesnými vločkami

Krásně hustá pórková polévka, kterou připravíte bez nutnosti zahušťovat moukou. Hodí se i jako snídaně nebo večeře.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Nakrájíme pórek na kolečka a propereme na sítku. Ve větším hrnci rozehřejeme olej a orestujeme ovesné vločky.
  2. Zalijeme vodou a dobře promícháme. Přidáme pórek, brambory a mrkev. Brambory nakrájíme na kostičky, mrkev na tenké proužky.
  3. Ochutíme vegetou a prolisovaným česnekem a vaříme 10 až 15 minut. Podle potřeby přidáme sůl a pepř.
  4. Můžeme ihned podávat, ale nejlépe chutná polévka asi 1 hodinu po uvaření. Ovesné vločky ji krásně zahustí.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 157.93 kcal | Protein: 2.97 g | Sacharidy: 20.43 g | z toho cukr: 2.53 g | Tuk: 6.28 g | z toho nas. MK: 0.88 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1801-porkova-polevka-s-ovesnymi-vlockami