Čočková polévka s ovesnými vločkami

Luštěniny by se na našem stole měly objevovat co nejčastěji. Polévky jsou ideální příležitost, jak najít luštěninám místo v našem jídelníčku. Polévka zahuštěná ovesnými vločkami vám hned zachutná.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Čočku namočíme přes noc, abychom zkrátili dobu varu.
  2. Dáme vařit ve stejné vodě se lžičkou soli do měkka.
  3. Očistíme mrkev, nakrájíme na kolečka a přidáme vařit do hrnce s čočkou (čočku vaříme asi 20 min, mrkev 10 min).
  4. Ve větším hrnci opečeme na sádle ovesné vločky, posypeme vegetou a zalejeme vývarem s uvařenou čočkou a mrkví.
  5. Krátce povaříme a dochutíme solí. Necháme půl hodiny, ovesné vločky zahustí polévku. Poté přihřejeme a podáváme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 112.26 kcal | Protein: 4.20 g | Sacharidy: 14.11 g | z toho cukr: 2.74 g | Tuk: 4.34 g | z toho nas. MK: 1.68 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1595-cockova-polevka-s-ovesnymi-vlockami