Ovesná polévka s černou čočkou

Luštěniny jsou výtečné, ale je třeba delší příprava a často musíte myslet na to, abyste si luštěninu nezapomněli přes noc namočit. To neplatí v případě černé čočky. Chutná výborně a je uvařená opravdu rychle.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Brambory oškrábeme a nakrájíme na drobné kostičky. V hrnci rozehřejeme sádlo a rychle orestujeme ovesné vločky. Dbejte na to, aby vám nezhnědly.
  2. Základ zalijte vodou a přidejte brambory a černou čočku. Ochuťte solí, pepřem, bobkovým listem a prolisovaným česnekem. Vařte na mírnou teplotu do změknutí brambor a čočky.
  3. Nakonec vmíchejte rozetřenou majoránku a povařte jen krátce.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 257.56 kcal | Protein: 8.23 g | Sacharidy: 32.65 g | z toho cukr: 1.19 g | Tuk: 9.34 g | z toho nas. MK: 3.49 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2043-ovesna-polevka-s-cernou-cockou