Bramborová polévka s ovesnými vločkami

Bramboračka s tradiční chutí nemusí být zahuštěná jen bílou moukou. Zkuste variantu s ovesnými vločkami. Polévka zasytí a může být i k večeři. Je dobré připravit si ji předem a poté přihřát, ovesné vločky potřebují delší čas.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky.
  2. Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo, dáme ovesné vločky a chvíli restujeme. Pozor, aby ovesné vločky nezhnědly!
  3. Zalejeme vodou a přidáme brambory. Ochutíme kořením kromě majoránky a přimícháme prolisovaný česnek. Vaříme do změknutí brambor.
  4. Nakonec vmícháme majoránku rozetřenou v dlaních a vaříme poslední 2 min.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 239.88 kcal | Protein: 4.83 g | Sacharidy: 31.38 g | z toho cukr: 1.45 g | Tuk: 8.92 g | z toho nas. MK: 3.30 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2010-bramborova-polevka-s-ovesnymi-vlockami