Bramboračka s tradiční chutí nemusí být zahuštěná jen bílou moukou. Zkuste variantu s ovesnými vločkami. Polévka zasytí a může být i k večeři. Je dobré připravit si ji předem a poté přihřát, ovesné vločky potřebují delší čas.
Ingredience (8 x porce)
Postup přípravy
Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky.
Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo, dáme ovesné vločky a chvíli restujeme. Pozor, aby ovesné vločky nezhnědly!
Zalejeme vodou a přidáme brambory. Ochutíme kořením kromě majoránky a přimícháme prolisovaný česnek. Vaříme do změknutí brambor.
Nakonec vmícháme majoránku rozetřenou v dlaních a vaříme poslední 2 min.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 239.88 kcal |
Protein: 4.83 g |
Sacharidy: 31.38 g |
z toho cukr: 1.45 g |
Tuk: 8.92 g |
z toho nas. MK: 3.30 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2010-bramborova-polevka-s-ovesnymi-vlockami