Bramborová polévka s hlívou

Krásně hustá polévka z několika základních surovin a výborné hlívy ústřičné. Můžete si ji dát i jako večeři.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Brambory oškrábeme a nakrájíme na drobné kostičky.
  2. Hlívu lehce očistíme a nakrájíme na proužky. Rozehřejeme ve větším hrnci sádlo, přidáme hlívu a chvíli restujeme. Zaprášíme moukou smíchanou s paprikou. Krátce restujeme, promícháme a zalijeme vodou.
  3. Přidáme brambory, sůl, pepř a kmíny. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme do změknutí brambor.
  4. Před koncem vaření dochutíme prolisovaným česnekem a majoránkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 221.51 kcal | Protein: 4.88 g | Sacharidy: 31.59 g | z toho cukr: 1.77 g | Tuk: 6.98 g | z toho nas. MK: 2.61 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2384-bramborova-polevka-s-hlivou