Krásně hustá polévka z několika základních surovin a výborné hlívy ústřičné. Můžete si ji dát i jako večeři.
Ingredience (6 x porce)
Postup přípravy
Brambory oškrábeme a nakrájíme na drobné kostičky.
Hlívu lehce očistíme a nakrájíme na proužky. Rozehřejeme ve větším hrnci sádlo, přidáme hlívu a chvíli restujeme. Zaprášíme moukou smíchanou s paprikou. Krátce restujeme, promícháme a zalijeme vodou.
Přidáme brambory, sůl, pepř a kmíny. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme do změknutí brambor.
Před koncem vaření dochutíme prolisovaným česnekem a majoránkou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 221.51 kcal |
Protein: 4.88 g |
Sacharidy: 31.59 g |
z toho cukr: 1.77 g |
Tuk: 6.98 g |
z toho nas. MK: 2.61 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2384-bramborova-polevka-s-hlivou