Bramborová krémová polévka

Dnes mám pro vás trošku jiný recept na bramborovou polévku. Na své si přijdou milovníci hutných krémů.

Ingredience (4 x porce)

Kořenová zelenina

Na posypání

Postup přípravy

  1. Kořenovou zeleninu a cibuli si očistíme a nakrájíme na kostičky, cibuli najemno.
  2. Orestujeme dozlatova na másle a poté přidáme na kostky nakrájené očištěné brambory. Promícháme a zalijeme zeleninovým vývarem či vodou.
  3. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a majoránku a vaříme, dokud zelenina s brambory nezměknou. Ke konci přidáme prolisovaný česnek.
  4. Máme-li zeleninu a brambory měkké, odebereme si dvě sběračky bez vývaru stranou a zbytek ponorným mixérem rozmixujeme do krému. Bude-li polévka příliš hustá, doředíme vývarem či vroucí vodou.
  5. Dochutíme, dosolíme a vrátíme kostky zeleniny a brambor zpět.
  6. Polévku můžeme na talíři posypat kolečky pórku a petrželkou. Lze podávat i jako hlavní chod s pečivem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 156.29 kcal | Protein: 4.49 g | Sacharidy: 28.45 g | z toho cukr: 4.87 g | Tuk: 1.50 g | z toho nas. MK: 0.74 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2144-bramborova-kremova-polevka