Dnes mám pro vás trošku jiný recept na bramborovou polévku. Na své si přijdou milovníci hutných krémů.
Ingredience (4 x porce)
nebo
Kořenová zelenina
Na posypání
nebo
Postup přípravy
Kořenovou zeleninu a cibuli si očistíme a nakrájíme na kostičky, cibuli najemno.
Orestujeme dozlatova na másle a poté přidáme na kostky nakrájené očištěné brambory. Promícháme a zalijeme zeleninovým vývarem či vodou.
Osolíme, opepříme, přidáme kmín a majoránku a vaříme, dokud zelenina s brambory nezměknou. Ke konci přidáme prolisovaný česnek.
Máme-li zeleninu a brambory měkké, odebereme si dvě sběračky bez vývaru stranou a zbytek ponorným mixérem rozmixujeme do krému. Bude-li polévka příliš hustá, doředíme vývarem či vroucí vodou.
Dochutíme, dosolíme a vrátíme kostky zeleniny a brambor zpět.
Polévku můžeme na talíři posypat kolečky pórku a petrželkou. Lze podávat i jako hlavní chod s pečivem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 156.29 kcal |
Protein: 4.49 g |
Sacharidy: 28.45 g |
z toho cukr: 4.87 g |
Tuk: 1.50 g |
z toho nas. MK: 0.74 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2144-bramborova-kremova-polevka