Cizrnový krém
- Přidat foto
-
Reklama
Cizrnový krém je velmi jemná polévka s chutí po rajčatech. Při podávání můžeme doplnit o kysanou smetanu. Kdo má rád pikantní může přidat špetku chilli.
Reklama
Ingredience
Postup přípravy
1.
Namočenou cizrnu si scedíme, zalijeme čistou vodou a dáme vařit. Vaříme do změknutí, poté scedíme.
2.
V hrnci si rozehřejeme olej, zpěníme na něm na kostičky nakrájenou cibuli.
3.
Přidáme uvařenou cizrnu, rajčatový protlak, papriku, orestujeme, zalijeme vodou. Přidáme bujón a necháme projít varem asi 3 minuty.
4.
Polévku odstavíme, ručním šlehačem rozmixujeme na krém. Přidáme oregáno.
5.
Podáváme s kysanou smetanou a nasekanou jarní cibulkou.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Reklama
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Čas: |
5 min příprava 40 min vaření 45 min celkem |
Množství: | 4 × porce |
Autor: | Petuler |
Cena ingrediencí: | 1 × porce = 10 Kč Rozpis na položky |
Kategorie a štítky: |
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
390.29 kcal |
Protein |
16.54 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
42.61 g
11.06 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
13.83 g
2.64 g
|
Reklama
Reklama