Cizrnový krém

Cizrnový krém je velmi jemná polévka s chutí po rajčatech. Při podávání můžeme doplnit o kysanou smetanu. Kdo má rád pikantní může přidat špetku chilli.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Namočenou cizrnu si scedíme, zalijeme čistou vodou a dáme vařit. Vaříme do změknutí, poté scedíme.
2.
V hrnci si rozehřejeme olej, zpěníme na něm na kostičky nakrájenou cibuli.
3.
Přidáme uvařenou cizrnu, rajčatový protlak, papriku, orestujeme, zalijeme vodou. Přidáme bujón a necháme projít varem asi 3 minuty.
4.
Polévku odstavíme, ručním šlehačem rozmixujeme na krém. Přidáme oregáno.
5.
Podáváme s kysanou smetanou a nasekanou jarní cibulkou.

Od: Petuler, 28.2.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
40 min vaření
45 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 10 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
390.29 kcal
Protein
16.54 g
Sacharidy
z toho cukr
42.61 g
11.06 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
13.83 g
2.64 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama