Cizrnový krém

Cizrnový krém je velmi jemná polévka s chutí po rajčatech. Při podávání můžeme doplnit o kysanou smetanu. Kdo má rád pikantní může přidat špetku chilli.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Namočenou cizrnu si scedíme, zalijeme čistou vodou a dáme vařit. Vaříme do změknutí, poté scedíme.
  2. V hrnci si rozehřejeme olej, zpěníme na něm na kostičky nakrájenou cibuli.
  3. Přidáme uvařenou cizrnu, rajčatový protlak, papriku, orestujeme, zalijeme vodou. Přidáme bujón a necháme projít varem asi 3 minuty.
  4. Polévku odstavíme, ručním šlehačem rozmixujeme na krém. Přidáme oregáno.
  5. Podáváme s kysanou smetanou a nasekanou jarní cibulkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 390.29 kcal | Protein: 16.54 g | Sacharidy: 42.61 g | z toho cukr: 11.06 g | Tuk: 13.83 g | z toho nas. MK: 2.64 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3379-cizrnovy-krem