Cizrnový krém je velmi jemná polévka s chutí po rajčatech. Při podávání můžeme doplnit o kysanou smetanu. Kdo má rád pikantní může přidat špetku chilli.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Namočenou cizrnu si scedíme, zalijeme čistou vodou a dáme vařit. Vaříme do změknutí, poté scedíme.
V hrnci si rozehřejeme olej, zpěníme na něm na kostičky nakrájenou cibuli.
Přidáme uvařenou cizrnu, rajčatový protlak, papriku, orestujeme, zalijeme vodou. Přidáme bujón a necháme projít varem asi 3 minuty.
Polévku odstavíme, ručním šlehačem rozmixujeme na krém. Přidáme oregáno.
Podáváme s kysanou smetanou a nasekanou jarní cibulkou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 390.29 kcal |
Protein: 16.54 g |
Sacharidy: 42.61 g |
z toho cukr: 11.06 g |
Tuk: 13.83 g |
z toho nas. MK: 2.64 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3379-cizrnovy-krem