Rajčatová polévka s parmazánem je lahodný a zdravý pokrm plný bohaté chuti čerstvých rajčat a aromatického sýra. Je ideální jako lehký oběd nebo večeře, kterou snadno připravíte doma během půl hodiny. Díky parmazánu získá polévka jemnou krémovou texturu a výraznou chuť, která potěší každého milovníka italské kuchyně.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme na jemno.
V hrnci rozehřejeme olivový olej, osmahneme cibuli dozlatova, přidáme česnek a krátce orestujeme.
Přidáme nakrájená rajčata (pokud používáme čerstvá, předem je spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky).
Přidáme cukr, sůl a pepř, krátce podusíme, pak zalijeme vývarem.
Polévku přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme asi 20 minut.
Polévku rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem.
Vmícháme nastrouhaný parmazán, necháme ho v polévce rozpustit.