Rajčatová polévka

Rajčatová polévka s parmazánem je lahodný a zdravý pokrm plný bohaté chuti čerstvých rajčat a aromatického sýra. Je ideální jako lehký oběd nebo večeře, kterou snadno připravíte doma během půl hodiny. Díky parmazánu získá polévka jemnou krémovou texturu a výraznou chuť, která potěší každého milovníka italské kuchyně.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme na jemno.
  2. V hrnci rozehřejeme olivový olej, osmahneme cibuli dozlatova, přidáme česnek a krátce orestujeme.
  3. Přidáme nakrájená rajčata (pokud používáme čerstvá, předem je spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky).
  4. Přidáme cukr, sůl a pepř, krátce podusíme, pak zalijeme vývarem.
  5. Polévku přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme asi 20 minut.
  6. Polévku rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem.
  7. Vmícháme nastrouhaný parmazán, necháme ho v polévce rozpustit.
  8. Podáváme ozdobené trochou parmazánu. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 180.72 kcal | Protein: 6.45 g | Sacharidy: 13.24 g | z toho cukr: 9.50 g | Tuk: 10.85 g | z toho nas. MK: 2.97 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4602-rajcatova-polevka