Bramborové krokety s parmazánem
Bramborové krokety s parmazánem a čerstvou petrželkou jsou křupavou pochoutkou, která potěší jako lahodná příloha i samostatné jídlo. Spojení jemného bramborového těsta, výrazného sýra a bylinek vytváří skvělou chuťovou kombinaci, kterou si zamiluješ na první křupnutí. Hodí se k masu, zelenině i jako finger food na oslavy.
Reklama
Postup přípravy
1.
Brambory uvaříme ve slupce doměkka, oloupeme a nastrouháme najemno nebo prolisujeme.
2.
Do teplých brambor přimícháme máslo, poté přidáme vejce, mouku, strouhaný parmazán, nasekanou petrželku, osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem.
3.
Vypracujeme kompaktní těsto, které drží tvar – podle potřeby lehce podsypeme moukou.
4.
Tvoříme malé krokety, které obalíme v mouce, vejci a strouhance.
5.
Smažíme dozlatova ve vyšší vrstvě oleje nebo ve fritéze. Po usmažení odkládáme na papírový ubrousek.
6.
Podáváme jako přílohu nebo samotné s libovolnou omáčkou.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
350.01 kcal |
Protein |
11.47 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
38.46 g
1.96 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
15.16 g
6.84 g
|
Reklama
Reklama