Bramborové krokety s parmazánem

Bramborové krokety s parmazánem a čerstvou petrželkou jsou křupavou pochoutkou, která potěší jako lahodná příloha i samostatné jídlo. Spojení jemného bramborového těsta, výrazného sýra a bylinek vytváří skvělou chuťovou kombinaci, kterou si zamiluješ na první křupnutí. Hodí se k masu, zelenině i jako finger food na oslavy.

Reklama

Ingredience

Na těsto

Na obalení a smažení

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Brambory uvaříme ve slupce doměkka, oloupeme a nastrouháme najemno nebo prolisujeme.
2.
Do teplých brambor přimícháme máslo, poté přidáme vejce, mouku, strouhaný parmazán, nasekanou petrželku, osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem.
3.
Vypracujeme kompaktní těsto, které drží tvar – podle potřeby lehce podsypeme moukou.
4.
Tvoříme malé krokety, které obalíme v mouce, vejci a strouhance.
5.
Smažíme dozlatova ve vyšší vrstvě oleje nebo ve fritéze. Po usmažení odkládáme na papírový ubrousek.
6.
Podáváme jako přílohu nebo samotné s libovolnou omáčkou.

Od: Zuzana, 2.7.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
350.01 kcal
Protein
11.47 g
Sacharidy
z toho cukr
38.46 g
1.96 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
15.16 g
6.84 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama