Bramborové krokety s parmazánem

Bramborové krokety s parmazánem a čerstvou petrželkou jsou křupavou pochoutkou, která potěší jako lahodná příloha i samostatné jídlo. Spojení jemného bramborového těsta, výrazného sýra a bylinek vytváří skvělou chuťovou kombinaci, kterou si zamiluješ na první křupnutí. Hodí se k masu, zelenině i jako finger food na oslavy.

Ingredience (4 x porce)

Na těsto

Na obalení a smažení

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka, oloupeme a nastrouháme najemno nebo prolisujeme.
  2. Do teplých brambor přimícháme máslo, poté přidáme vejce, mouku, strouhaný parmazán, nasekanou petrželku, osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem.
  3. Vypracujeme kompaktní těsto, které drží tvar – podle potřeby lehce podsypeme moukou.
  4. Tvoříme malé krokety, které obalíme v mouce, vejci a strouhance.
  5. Smažíme dozlatova ve vyšší vrstvě oleje nebo ve fritéze. Po usmažení odkládáme na papírový ubrousek.
  6. Podáváme jako přílohu nebo samotné s libovolnou omáčkou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 350.01 kcal | Protein: 11.47 g | Sacharidy: 38.46 g | z toho cukr: 1.96 g | Tuk: 15.16 g | z toho nas. MK: 6.84 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4563-bramborove-krokety-s-parmazanem