Bramborové krokety s parmazánem a čerstvou petrželkou jsou křupavou pochoutkou, která potěší jako lahodná příloha i samostatné jídlo. Spojení jemného bramborového těsta, výrazného sýra a bylinek vytváří skvělou chuťovou kombinaci, kterou si zamiluješ na první křupnutí. Hodí se k masu, zelenině i jako finger food na oslavy.
Ingredience (4 x porce)
Na těsto
Na obalení a smažení
Postup přípravy
Brambory uvaříme ve slupce doměkka, oloupeme a nastrouháme najemno nebo prolisujeme.
Do teplých brambor přimícháme máslo, poté přidáme vejce, mouku, strouhaný parmazán, nasekanou petrželku, osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem.
Vypracujeme kompaktní těsto, které drží tvar – podle potřeby lehce podsypeme moukou.
Tvoříme malé krokety, které obalíme v mouce, vejci a strouhance.
Smažíme dozlatova ve vyšší vrstvě oleje nebo ve fritéze. Po usmažení odkládáme na papírový ubrousek.
Podáváme jako přílohu nebo samotné s libovolnou omáčkou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 350.01 kcal |
Protein: 11.47 g |
Sacharidy: 38.46 g |
z toho cukr: 1.96 g |
Tuk: 15.16 g |
z toho nas. MK: 6.84 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4563-bramborove-krokety-s-parmazanem