Bramborové krokety s majoránkou

  • Přidat foto

Bramborové krokety jsou trošku pracnější, ale je to zajímavá příloha ke svátečnímu obědu. Také se hodí s tatarkou omáčkou jako chuťovka k pivu nebo vínu.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Brambory uvaříme ve slupce. Vylijeme vodu a necháme vystydnout. Oloupeme a prolisujeme do misky.
2.
Přidáme změklé máslo, žloutek a koření. Dobře promačkáme vidličkou. Smícháme se strouhankou.
3.
Tvarujeme kuličky.
4.
Rozšleháme vajíčko a nachystáme strouhanku. Bramborové kuličky obalujeme ve vejci a ve strouhance.
5.
Smažíme v rozpáleném oleji, bramborové kuličky musí být celé ponořené. Smažení je velmi krátké, hned zezlátnou. Jsou krásně křehké a měkké.

Od: Ráďa 78, 8.4.2020

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
5 min vaření
20 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 14 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: chuťovky, česká, přílohy, brambory, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
470.47 kcal
Protein
11.42 g
Sacharidy
z toho cukr
50.54 g
2.25 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
24.62 g
9.23 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.