Bramborové krokety s majoránkou

Bramborové krokety jsou trošku pracnější, ale je to zajímavá příloha ke svátečnímu obědu. Také se hodí s tatarkou omáčkou jako chuťovka k pivu nebo vínu.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Brambory uvaříme ve slupce. Vylijeme vodu a necháme vystydnout. Oloupeme a prolisujeme do misky.
2.
Přidáme změklé máslo, žloutek a koření. Dobře promačkáme vidličkou. Smícháme se strouhankou.
3.
Tvarujeme kuličky.
4.
Rozšleháme vajíčko a nachystáme strouhanku. Bramborové kuličky obalujeme ve vejci a ve strouhance.
5.
Smažíme v rozpáleném oleji, bramborové kuličky musí být celé ponořené. Smažení je velmi krátké, hned zezlátnou. Jsou krásně křehké a měkké.

Od: Ráďa 78, 8.4.2020

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
5 min vaření
20 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 15 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: chuťovky, česká, přílohy, brambory, vegetariánské
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
514.05 kcal
Protein
12.36 g
Sacharidy
z toho cukr
57.95 g
3.54 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
23.40 g
9.86 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama