Bramborové krokety s majoránkou

Bramborové krokety jsou trošku pracnější, ale je to zajímavá příloha ke svátečnímu obědu. Také se hodí s tatarkou omáčkou jako chuťovka k pivu nebo vínu.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme ve slupce. Vylijeme vodu a necháme vystydnout. Oloupeme a prolisujeme do misky.
  2. Přidáme změklé máslo, žloutek a koření. Dobře promačkáme vidličkou. Smícháme se strouhankou.
  3. Tvarujeme kuličky.
  4. Rozšleháme vajíčko a nachystáme strouhanku. Bramborové kuličky obalujeme ve vejci a ve strouhance.
  5. Smažíme v rozpáleném oleji, bramborové kuličky musí být celé ponořené. Smažení je velmi krátké, hned zezlátnou. Jsou krásně křehké a měkké.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 514.05 kcal | Protein: 12.36 g | Sacharidy: 57.95 g | z toho cukr: 3.54 g | Tuk: 23.40 g | z toho nas. MK: 9.86 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2534-bramborove-krokety-s-majorankou