Bramborové krokety jsou trošku pracnější, ale je to zajímavá příloha ke svátečnímu obědu. Také se hodí s tatarkou omáčkou jako chuťovka k pivu nebo vínu.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Brambory uvaříme ve slupce. Vylijeme vodu a necháme vystydnout. Oloupeme a prolisujeme do misky.
Přidáme změklé máslo, žloutek a koření. Dobře promačkáme vidličkou. Smícháme se strouhankou.
Tvarujeme kuličky.
Rozšleháme vajíčko a nachystáme strouhanku. Bramborové kuličky obalujeme ve vejci a ve strouhance.
Smažíme v rozpáleném oleji, bramborové kuličky musí být celé ponořené. Smažení je velmi krátké, hned zezlátnou. Jsou krásně křehké a měkké.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 514.05 kcal |
Protein: 12.36 g |
Sacharidy: 57.95 g |
z toho cukr: 3.54 g |
Tuk: 23.40 g |
z toho nas. MK: 9.86 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2534-bramborove-krokety-s-majorankou