Krém ze zeleného chřestu

Chřestový krém je lahodná polévka, která okouzlí vaše chuťové buňky svou jemnou chutí a krémovou konzistencí. Tento recept zdůrazňuje bohatou chuť zeleného chřestu, která je doplněna jemným aroma cibule a česneku. S přidáním smetany získává polévka bohatou texturu a lahodně hladkou povahu. Ideální volba jako předkrm nebo lehký hlavní chod.

Reklama

Ingredience

Na posypání

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Opláchneme si chřest a odstraníme tvrdé konce. Nakrájíme chřest na menší kousky.
2.
Na středně velkém hrnci rozehřejeme olivový olej. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme ji do měkka, asi 5 minut. Poté přidáme nasekaný česnek a restujeme ještě další minutu.
3.
Přidáme do hrnce nakrájený chřest a krátce jej orestujeme. Zalijeme zeleninovým vývarem a přivedeme k varu. Vaříme na mírném ohni asi 15–20 minut, dokud nebude chřest měkký.
4.
Polévku odstavíme z ohně a pomocí tyčového mixéru nebo stolního mixéru ji rozmixujeme do hladka. Pokud používáme stolní mixér, mixujeme po částech, aby se polévka nepřelila.
5.
Rozmixovanou polévku vrátíme na oheň, přidáme smetanu a dochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku. Pokud máme rádi kyselejší chuť, přidáme trochu citronové šťávy.
6.
Polévku podáváme teplou a můžeme zasypat trochou strouhaného parmazánu. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 2.6.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
30 min vaření
45 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 11 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
189.43 kcal
Protein
5.86 g
Sacharidy
z toho cukr
9.59 g
7.01 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
13.84 g
5.36 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama