Chřest se slaninou a holandskou omáčkou

Chřest je křupavý, zabalený v opečené slanině a přelitý jemnou holandskou omáčkou. Omáčka je velmi jednoduchá oproti klasické, která se šlehala ve vodní lázni. Podle tohoto receptu máte za 2 minuty hotovou perfektní omáčku a stačí vám k tomu tyčový mixér.

Reklama

Ingredience

Holandská omáčka

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Chřest si opláchneme, odstraníme tvrdé konce, oloupeme škrabkou na brambory.
2.
Chřest zabalíme do slaniny, osolíme, opepříme a vložíme do vyhřáté trouby a necháme ho trochu upéct ale tak, aby zůstal křupavý. Dávala jsem na 180 stupňů zhruba 8 minut. Poté vytáhneme a připravíme holandskou omáčku.
3.
Do nádoby od tyčového mixéru si vložíme žloutek, sůl, pepř, vodu a citrónovou šťávu.
4.
Na plotně si rozehřejeme máslo, je důležité aby mělo 100 stupňů. Takže jak půjde do varu, odstavíme z plotny.
5.
Začneme mixovat suroviny v mixéru a pomalu přiléváme horké máslo. Během chvíle nám vznikne omáčka. Podáváme ihned čerstvé.
6.
Omáčku neskladujeme vždy připravujeme čerstvou.

Od: Petuler, 21.6.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
10 min vaření
15 min celkem
Množství: 1 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 38 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
900.62 kcal
Protein
16.58 g
Sacharidy
z toho cukr
2.62 g
2.35 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
92.07 g
48.03 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama