Losos s chřestem a holandskou omáčkou
Tento lehký pokrm je ideální volbou pro každého, kdo si chce pochutnat na zdravé, přitom vynikající kombinaci pečeného lososa, čerstvého chřestu a jemné holandské omáčky. Skvěle se hodí pro oběd nebo večeři, kdy chcete servírovat něco chutného a výživného.
Reklama
Postup přípravy
1.
Lososa omyjeme, osušíme a vložíme do zapékací misky vyložené pečicím papírem, kůží dolů. Osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem, hořčičným semínkem a citronovou kůrou, a zakápneme olivovým olejem.
2.
Lososa lehce podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě na 170–180 °C po dobu 15 minut.
3.
Mezitím omyjeme chřest, odřízneme ztvrdlé konce a stonky rozpůlíme. Chřest uvaříme ve vodě do měkka, přičemž se snažíme zachovat jeho svěží zelenou barvu. Dáme stranou, aby nevychladl.
4.
V kovové misce smícháme žloutky, chřestový vývar (nebo vodu), hořčici, sůl a pepř.
5.
Misku umístíme do vodní lázně a zahříváme pomalu, dokud směs nezačne houstnout. Důležité je, aby se žloutky nesrazily – pokud by to hrozilo, misku okamžitě sundáme z horké vody.
6.
Jakmile omáčka začne houstnout, přidáváme po malých kouscích máslo a vždy čekáme, než se rozpustí, než přidáme další. Na závěr dochutíme solí a limetkovou šťávou.
7.
Lososa servírujeme s chřestem a přelijeme holandskou omáčkou. Ihned podáváme, protože omáčka neudrží teplotu. Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
632.03 kcal |
Protein |
36.03 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
7.47 g
4.96 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
49.84 g
22.17 g
|
Reklama
Reklama