Losos na kmíně s restovanými rajčaty a smetanou

Rychle připravený losos, kdy společně na pánvi připravíte i rajčata a omáčku. Rajčata je možné použít namísto přílohy, případně se hodí k bramborové kaši.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Lososa rozkrojíme na 4 porce. Na tácku pokapeme citronovou šťávou, důkladně osolíme a opepříme, posypeme kmínem. Vše z obou stran. Necháme alespoň 5 minut v pokojové teplotě.
2.
Na velké pánvi rozehřejeme máslo a přidáme lososa kůží dolů. Restujeme na střední teplotu přibližně 5 minut. Následně otočíme a znovu restujeme 5 minut. Vyjmeme z pánve a uložíme pod poklici.
3.
Na pánev dáme rozpůlená rajčata, osolíme a opepříme. Občas promícháme a restujeme 10 minut. Vypneme, podlijeme smetanou, promícháme a podáváme společně s lososem.

Od: Iva V, 24.11.2020

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
20 min vaření
25 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 63 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, česká, ryba, low carb, bezlepkové
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
540.18 kcal
Protein
27.21 g
Sacharidy
z toho cukr
3.08 g
2.79 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
46.34 g
22.44 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama