Losos s pečenými grenaille a holandskou omáčkou
Filet z lososa s brambory grenaille pečenými na másle a rozmarýnu, zalitý jemnou holandskou omáčkou, je elegantní a lahodný pokrm, který spojuje jemnost lososa s pečenými brambory a krémovou chutí omáčky. Skvělá volba pro speciální příležitosti i všední dny.
Reklama
Postup přípravy
1.
Brambory důkladně omyjeme (neoloupeme), osušíme. Vložíme je do zapékací mísy, přidáme máslo, snítky rozmarýnu, sůl a pepř. Promícháme a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 30–40 minut, dokud nejsou měkké a lehce zlaté.
2.
Asi 10 minut před dokončením brambor na ně položíme filety lososa, osolíme a opepříme, můžeme přidat pár kapiček citronové šťávy. Vrátíme do trouby a pečeme dalších 10–15 minut, až je losos propečený, ale stále šťavnatý.
3.
Příprava holandské omáčky: Ve vodní lázni šleháme žloutky s citronovou šťávou, dokud nezačnou houstnout. Postupně přidáváme rozpuštěné máslo (nejlépe přepuštěné), stále šleháme, až vznikne hladká a lesklá omáčka. Dochutíme solí a bílým pepřem.
4.
Na talíř dáme brambory s lososem a vše přelijeme teplou holandskou omáčkou. Můžeme ozdobit čerstvým rozmarýnem nebo petrželkou.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
1,372.84 kcal |
Protein |
50.07 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
40.03 g
2.42 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
111.07 g
57.81 g
|
Reklama
Reklama