Losos s hořčičnou omáčkou

  • Přidat foto

Pomalu připravený losos na másle se výborně hodí k bramborové příloze a jemné hořčičné omáčce.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Lososa omyjeme a rozdělíme na dvě porce. Osolíme z obou stran a posypeme čerstvě namletým pepřem. Vezmeme talířek, na dno nalejeme citronovou šťávu a lososa položíme do šťávy, poté otočíme. Necháme asi 5 minut z každé strany.
2.
Polovinu másla dáme na pánev a rozehřejeme. Dáme lososa kůží dolů, snížíme na střední stupeň a restujeme 7 minut z každé strany.
3.
Vytáhneme lososa. Na pánev dáme zbytek másla, rozehřejeme. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a restujeme dozlatova.
4.
Zalejeme smetanou, vmícháme hořčici. Ochutíme medem, solí, pepřem. Můžeme přidat i trochu citrónové šťávy.
5.
Společně prohřejeme, přelijeme do vyšší nádoby a promixujeme tyčovým mixérem. Podáváme s lososem a bramborovou přílohou.

Od: Iva V, 2.11.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
20 min vaření
30 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 81 Kč
Kategorie: hlavní chod, česká, ryba

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
1,099.37 kcal
Protein
34.65 g
Sacharidy
z toho cukr
19.00 g
16.03 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
98.31 g
46.75 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.