Pomalu připravený losos na másle se výborně hodí k bramborové příloze a jemné hořčičné omáčce.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Lososa omyjeme a rozdělíme na dvě porce. Osolíme z obou stran a posypeme čerstvě namletým pepřem. Vezmeme talířek, na dno nalejeme citronovou šťávu a lososa položíme do šťávy, poté otočíme. Necháme asi 5 minut z každé strany.
Polovinu másla dáme na pánev a rozehřejeme. Dáme lososa kůží dolů, snížíme na střední stupeň a restujeme 7 minut z každé strany.
Vytáhneme lososa. Na pánev dáme zbytek másla, rozehřejeme. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a restujeme dozlatova.
Zalejeme smetanou, vmícháme hořčici. Ochutíme medem, solí, pepřem. Můžeme přidat i trochu citrónové šťávy.
Společně prohřejeme, přelijeme do vyšší nádoby a promixujeme tyčovým mixérem. Podáváme s lososem a bramborovou přílohou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 1,106.06 kcal |
Protein: 35.92 g |
Sacharidy: 20.22 g |
z toho cukr: 14.21 g |
Tuk: 98.83 g |
z toho nas. MK: 53.32 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2142-losos-s-horcicnou-omackou