Losos na česneku s fazolkami

  • Přidat foto

Jednoduše připravený losos s dobře ochucenou kůží a k němu křehké fazolky. Ty můžou směle nahradit celou přílohu. Kdo by chtěl sytější večeři, může přidat hranolky nebo opečenou bagetu.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Lososa opláchneme, rozkrájíme na porce. Na prkýnku nasolíme a opepříme z obou stran. Vezmeme větší mísu a naskládáme porce kůží nahoru. Do mísy nalijeme lžíci citrónové šťávy a druhou lžíci nalijeme na kůži. Kůži potřeme 3 stroužky prolisovaného česneku. Necháme 10 minut v pokojové teplotě.
2.
Na pánvi rozehřejeme asi 50 g másla a lososa na menší stupeň opečeme z obou stran. Nejprve kůží dolů. Volíme nižší teplotu, abychom nepřipálili česnek.
3.
Opečeného lososa vytáhneme z pánve, přidáme máslo a fazolky. Podlijeme trochou vody, osolíme a ochutíme zbývajícím česnekem. Dusíme doměkka a vyvaříme veškerou vodu. Až jsou fazolky měkké, přidáme smetanu a krátce prohřejeme i s lososem.

Od: Ráďa 78, 15.12.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
20 min vaření
25 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 70 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, česká, zelenina, ryba

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
662.82 kcal
Protein
33.23 g
Sacharidy
z toho cukr
6.73 g
3.81 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
55.89 g
22.58 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.