Losos s listovým špenátem a těstovinami

Když jsem poprvé připravovala v Anglii lososa v kombinaci s kyselou smetanou a těstovinami vůbec jsem se netěšila na ochutnání. Předsudky jsem ale rychle odhodila. Losos se k těstovinám hodí výborně!

Ingredience

    • nebo
Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Lososa osolíme a pokapeme citrónovou šťávou. Necháme chvíli v pokojové teplotě.
2.
Na pánvi rozehřejeme máslo a lososa pomalu opečeme z obou stran. Pokud máte lososa s kůži, nejprve pečte kůží dolů. Opečeného lososa vyjmeme z pánve a na pánev dáme nasekaný listový špenát (je možné použít i mražený listový špenát, nepoužívejte však protlak).
3.
Do listového špenátu přidáme sůl, pepř a prolisovaný česnek. Promícháme a vypneme. Do ochuceného špenátu přidáme kyselou smetanu a promícháme.
4.
Uvaříme těstoviny, lososa vrátíme na pánev a vše společně prohřejeme. Můžeme podávat.

Od: Iva V, 16.6.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 20 min
Počet porcí: 2 porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 55 Kč za porci
Kategorie: hlavní chod, česká, ryba

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
416.46 kcal
Protein
23.78 g
Sacharidy
z toho cukr
4.34 g
2.55 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
33.81 g
12.96 g

Detailní rozpis podle ingrediencí