Penne al salmone

Penne al salmone s citronovou omáčkou a šlehanou ricottou je lahodné jídlo, které kombinuje krémovou texturu s výraznými chutěmi lososa a citronu. Zde je krok za krokem recept, jak si připravit toto italské jídlo doma.

Reklama

Ingredience

Na omáčku

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Lososa osolíme a opepříme. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a lososa na něm z každé strany krátce opečeme, dokud není zvenčí zlatavý, ale uvnitř stále šťavnatý. Přibližně 2-3 minuty na každou stranu. Odstavíme z ohně a necháme odpočinout.
2.
V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a vaříme penne podle návodu na obalu do al dente. Uvařené těstoviny scedíme, ale zachováme trochu vody z vaření.
3.
Na pánvi na středním ohni rozehřejeme olivový olej a osmahneme šalotku s česnekem do zlatova. Přidáme smetanu, citronovou šťávu a kůru. Necháme omáčku na mírném ohni zhoustnout. Ochutnáme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
4.
V míse smícháme ricottu s mlékem (nebo smetanou) a šlehačem nebo vidličkou ji prošleháme do hladka. Ochutnáme a podle potřeby přidáme sůl a pepř. Vmícháme do připravené omáčky.
5.
Lososa rozdělíme na menší kousky. Penne vmícháme do citronové omáčky na pánvi a přidáme kousky lososa. Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme ji ředit trochou vody z vaření těstovin.
6.
Nakonec přimícháme listy čerstvého špenátu, promícháme a můžeme podávat.
7.
Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 29.2.2024

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
20 min vaření
40 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 57 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
758.68 kcal
Protein
38.00 g
Sacharidy
z toho cukr
68.12 g
5.44 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
34.99 g
11.13 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama