Penne al salmone

Penne al salmone s citronovou omáčkou a šlehanou ricottou je lahodné jídlo, které kombinuje krémovou texturu s výraznými chutěmi lososa a citronu. Zde je krok za krokem recept, jak si připravit toto italské jídlo doma.

Ingredience (4 x porce)

Na omáčku

Postup přípravy

  1. Lososa osolíme a opepříme. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a lososa na něm z každé strany krátce opečeme, dokud není zvenčí zlatavý, ale uvnitř stále šťavnatý. Přibližně 2-3 minuty na každou stranu. Odstavíme z ohně a necháme odpočinout.
  2. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a vaříme penne podle návodu na obalu do al dente. Uvařené těstoviny scedíme, ale zachováme trochu vody z vaření.
  3. Na pánvi na středním ohni rozehřejeme olivový olej a osmahneme šalotku s česnekem do zlatova. Přidáme smetanu, citronovou šťávu a kůru. Necháme omáčku na mírném ohni zhoustnout. Ochutnáme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
  4. V míse smícháme ricottu s mlékem (nebo smetanou) a šlehačem nebo vidličkou ji prošleháme do hladka. Ochutnáme a podle potřeby přidáme sůl a pepř. Vmícháme do připravené omáčky.
  5. Lososa rozdělíme na menší kousky. Penne vmícháme do citronové omáčky na pánvi a přidáme kousky lososa. Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme ji ředit trochou vody z vaření těstovin.
  6. Nakonec přimícháme listy čerstvého špenátu, promícháme a můžeme podávat.
  7. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 758.68 kcal | Protein: 38.00 g | Sacharidy: 68.12 g | z toho cukr: 5.44 g | Tuk: 34.99 g | z toho nas. MK: 11.13 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4107-penne-al-salmone