Losos s listovým špenátem a těstovinami

Když jsem poprvé připravovala v Anglii lososa v kombinaci s kyselou smetanou a těstovinami vůbec jsem se netěšila na ochutnání. Předsudky jsem ale rychle odhodila. Losos se k těstovinám hodí výborně!

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Lososa osolíme a pokapeme citrónovou šťávou. Necháme chvíli v pokojové teplotě.
  2. Na pánvi rozehřejeme máslo a lososa pomalu opečeme z obou stran. Pokud máte lososa s kůži, nejprve pečte kůží dolů. Opečeného lososa vyjmeme z pánve a na pánev dáme nasekaný listový špenát (je možné použít i mražený listový špenát, nepoužívejte však protlak).
  3. Do listového špenátu přidáme sůl, pepř a prolisovaný česnek. Promícháme a vypneme. Do ochuceného špenátu přidáme kyselou smetanu a promícháme.
  4. Uvaříme těstoviny, lososa vrátíme na pánev a vše společně prohřejeme. Můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 447.12 kcal | Protein: 24.83 g | Sacharidy: 4.39 g | z toho cukr: 2.29 g | Tuk: 35.91 g | z toho nas. MK: 15.89 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1701-losos-s-listovym-spenatem-a-testovinami