Když jsem poprvé připravovala v Anglii lososa v kombinaci s kyselou smetanou a těstovinami vůbec jsem se netěšila na ochutnání. Předsudky jsem ale rychle odhodila. Losos se k těstovinám hodí výborně!
Ingredience (2 x porce)
nebo
Postup přípravy
Lososa osolíme a pokapeme citrónovou šťávou. Necháme chvíli v pokojové teplotě.
Na pánvi rozehřejeme máslo a lososa pomalu opečeme z obou stran. Pokud máte lososa s kůži, nejprve pečte kůží dolů. Opečeného lososa vyjmeme z pánve a na pánev dáme nasekaný listový špenát (je možné použít i mražený listový špenát, nepoužívejte však protlak).
Do listového špenátu přidáme sůl, pepř a prolisovaný česnek. Promícháme a vypneme. Do ochuceného špenátu přidáme kyselou smetanu a promícháme.
Uvaříme těstoviny, lososa vrátíme na pánev a vše společně prohřejeme. Můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 447.12 kcal |
Protein: 24.83 g |
Sacharidy: 4.39 g |
z toho cukr: 2.29 g |
Tuk: 35.91 g |
z toho nas. MK: 15.89 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1701-losos-s-listovym-spenatem-a-testovinami